Logo

Kang Tai

Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde
Petra Keiman

Westblaak 92
Unit 25
3012 KM ROTTERDAM

06 26788213
kangtai-tcm@hotmail.com

Informatie over de werking van de tinctuur voor decubitus.

Si Wei Pi Fu Yu He Gao (of Kang Tai tinctuur).   

Decubitus is een slopende en pijnlijke aandoening, genezing laat vaak zeer lang op zich wachten, soms komt genezing zelfs helemaal niet tot stand.
De bij ons verkrijgbare tinctuur is afkomstig uit de sinofytotherapie, een therapie die onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij gebruik gemaakt wordt van kruiden.
Gesterkt door onze ervaringen kunnen wij met zekerheid stellen dat deze tinctuur een zeer krachtige werking heeft bij de behandeling van decubitus.

Voordelen van het behandelen van decubitus met de tinctuur:
  • Herstel komt veel sneller op gang dan U voor mogelijk had gehouden, reeds binnen 1 week is er een significant verschil op te merken.
  • De wond herstelt van binnenuit en blijft schoon (raakt niet geinfecteerd).
  • De tinctuur bevat uitsluitend extracten van planten, zonder verdere kunstmatige of chemische toevoegingen.
  • De tinctuur is niet duur: 12,50 Euro per flesje van 200 milliliter (+ eventuele verzendkosten).
De duur van het genezingsproces wordt mede bepaald door de diepte, afmeting en ernst van de wond(en).
Genezing wordt ook positief beinvloed wanneer het mogelijk is om de wond vaak aan de buitenlucht bloot te stellen, hetgeen lastiger is als de patient (voortdurend) op de wond moet zitten of liggen.
Maar ook als de omstandigheden minder gunstig zijn zal het effect van de tinctuur zich zeker snel tonen.

(Opmerking over de hiernaast geplaatste afbeeldingen. Dit genezingsproces is eerlijkheidshalve onder ideale omstandigheden tot stand gekomen. Op de wonde werd niet gezeten of gelegen en werd blootgesteld aan de lucht).

Gebruiksaanwijzing tinctuur voor decubitus.

De tinctuur:
Dit is een waterige substantie, hierdoor of wanneer de wond(en) op een moeilijk bereikbare plaats zitten, kan het lastig zijn om de tinctuur zelf aan te brengen en is er hulp van iemand anders nodig.
De tinctuur heeft een sterke geur door de toevoeging van een weinig (borneol/kamfer), er zitten absoluut geen chemische bestanddelen in, alleen kruiden.
Mogelijk geeft het aanbrengen van de tinctuur een prikkelend gevoel zoals bij ouderwetse jodium om wondjes te desinfecteren. Gebruik de tinctuur minimaal 2x daags, ’s ochtends en ’s avonds voor het naar bed gaan.

Schud het flesje elke keer even om voor het gebruik (zwaardere bestanddelen zakken naar de bodem).
Plaats de pipet op het flesje en draai het flesje op zijn kop.
Trek afhankelijk van de diameter van de wond minimaal 0,25 mililiter tot maximaal 2 mililiter (volgens de maatverdeling op de pipet) uit het flesje en druppel dat rechtstreeks in de wond.
Trek dan meer tinctuur uit het flesje, zoveel als nodig is om de randen van de wond en de huid vlak daarom heen te bevochtigen. Door de plaats van de wond (hellingsgraad) zal de tinctuur misschien weglopen, dit is niet erg, laat even drogen.
Doordrenk een steriel gaasje met tinctuur en leg dit op de wond. Laat dit zo zitten of plak het gaasje aan de randen op niet aangetaste huid vast met een pleister om het gaasje op zijn plaats te houden. Laat bij voorkeur (en indien mogelijk) de wond verder onverpakt en blootgesteld aan de buitenlucht. Als het nodig is om een verband aan te leggen en de tinctuur is langer dan 4 uur daarvoor gebruikt, doordrenk dan een nieuw gaasje met tinctuur en leg dit op de wond, doe daarna het verband eromheen. Wanneer de wond direct al afgesloten wordt (bv. doordat U daarop moet zitten of liggen), dan volstaat het om de tinctuur alleen 's ochtends en 's avonds te gebruiken.

Alleen geschikt voor extern gebruik, slik de tinctuur nooit in! (en bewaar het flesje dus ook buiten het bereik van kinderen en huisdieren).

Houdbaarheid 1 jaar, mits goed opgeborgen (niet bij een warmtebron of in de zon en niet in de koelkast).
Dit is ook zo als het flesje al een keer geopend is geweest, maar wel steeds heel goed afsluiten en ervoor zorgen dat er geen andere stoffen in het flesje terechtkomen.
Bij twijfel: de tinctuur moet goed sterk ruiken (bijna penetrant).
Natuurlijk is het beter om de tinctuur zo ‘vers’ mogelijk te gebruiken en niet te oud te laten worden.

Wanneer er toch nog vragen zijn, neem dan opnieuw contact met ons op.Progressie in vier dagen
Dag1
Dag2
Dag3
Dag4